На австралийска сенаторка, представител на коренно население, й се наложи повторно

...
На австралийска сенаторка, представител на коренно население, й се наложи повторно
Коментари Харесай

Шок! Кой нарече Елизабет II колонизатор

На австралийска сенаторка, представител на радикално население, й се наложи наново да произнесе клетвата си, откакто промени текста и  назова кралицата на Англия колонизато р, съобщи Ройтерс.

Сенатор Лидия Торп от Австралийски зелени сподели в горната камара на Народното събрание с вдигната над главата дясна ръка, свита в пестник, че ще " бъде вярна на колонизатора, Нейно Величество кралица Елизабет Втора ", която е държавен глава и на Австралия.

Председателят на Сената Сю Лайнс сподели на Торп, че от нея се изисква да прочете текста на клетвата тъкмо подобен, какъвто е. След пауза Торп, която е сенатор от септември 2020 година и резервира мястото си на федералните избори през май, произнесе клетвата си, придържайки се към текста.

Лидерите на коренното население на Австралия от генерации упорстват да бъдат приети несправедливостите, понесени от аборигените от началото на европейската колонизация през 1700 година

Австралийският министър председател Антъни Албанезе желае да внесе промени в конституцията, свързани с правата на локалните малцинства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР